Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus; terve sielu terveessä ruumiissa. On olemassa vahvaa näyttöä esimerkiksi suoliston mikrobiflooran merkityksestä niin painonhallintaan kuin mielen hyvinvointiinkin, esimerkiksi matala-asteisen tulehduksen yhteys masennukseen (vatsan hyvinvoinninkin kautta) on tällä hetkellä intensiivisen tutkimuksen alla. Vaikka ravitsemuksella yksin ei psyykeä voi hoitaa, sillä on liikunnan kanssa eittämättä oma paikkansa mielen hyvinvoinnissa. Vaikeissa aliravitsemustiloissa aivojen on ensin saatava rakennuspalikkansa ja energiaa, jotta ne jaksavat työskennellä ja eheytyä erilaisista kriisitilanteista, ja ravitsemuksen korjaaminen on ensisijaisen tärkeää.


Ratkaisukeskeinen lähestymistapa sopii mainiosti ravitsemusohjauksen tueksi, silloin kun ravitsemus- tai psyyken tila ei ole lääketieteellistä interventiota vaativa. Ratkaisukeskeinen ravitsemusohjaus toimii mainiosti esimerkiksi henkilöille, jotka ovat toipumassa syömishäiriöstä ja kaipaavat toipumisen loppurutistukseen tukea, sekä henkilöille joilla on syömishäiriöoireilua, mutta ei varsinaista syömishäiriötä (ruoka, syöminen ja kehonkuva vaivaavat mieltä) sekä painonhallintaan. Lisäksi ravitsemus jää monessa mielen solmutilanteessa heikolle tolalle.


Ravitsemus voi olla ongelman keskiössä yli- ja aliravitsemustiloissa, ja tässä ravitsemustieteen asiantuntijuus on tärkeää. Usein kuitenkin pulmalliseksi onkin muodostunut syöminen itsessään. Kun ruoka ja syöminen, oma keho ja sen jatkuva ajattelu alkavat hallita elämää ja arkea, ratkaisukeskeisillä työkaluilla saadaan oivalluksia ja uutta näkökulmaa syömisen normalisoimisen tueksi. Asiakas itse tuntee oman elämänsä parhaiten, ja ravitsemusohjaus ei näin ollen ole sanelua eikä ohjeita pakkosyötetä. Ravitsemusasiantuntijan roolina on löytää asiakkaan elämästä ne elementit, joilla saadaan kurssi asiakkaan näkökulmasta oikeaan suuntaan.

Tarvitessasi tukea ravintoon ja syömiseen littyvissä asioissa ja kysymyksissä, ota yhteys suoraan terapeuttiimme Vilma-Lotta Lehtokariin, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., tai asiakaspalveluumme, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / puh. 041 728 5436

www.lyhytterapia.com

Yhteystiedot

Puh. 041 - 728 5436
Email info@lyhytterapia.com

 

Ota yhteyttä

Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on kysyttävää palveluistamme, tai haluat tehdä ajanvarauksen asiakaspalvelun kautta.

Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse arkisin klo 11.00 - 17.00, numerossa 041 728 5436.

Sähköposteitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Halutessasi voit ottaa meihin yhteyttä myös alla olevan lomakkeen kautta.

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com