Mindfulness
Mindfulness, eli tietoisuustaidot, on tietoista ja hyväksyvää läsnäoloa.
Tietoisuustaidot tarkoittavat kykyä keskittyä ja pysähtyä tähän hetkeen. Tärkeä osa Mindfulness-harjoittelua on pyrkimys ja kyky päästää irti menneestä ja tulevasta sekä kokemuksemme arvostelemisesta tai analysoimisesta.
Tietoinen läsnäolo on tila, jossa tarkkaavaisesti ja tarkoituksellisesti kohdistetaan mielen huomio johonkin nykyhetken kokemukseen, sen havainnointiin ja jopa mielen itsensä tiedostamiseen. Hyväksyvä läsnäolo on ennakkoluulotonta, avointa ja vastaanottavaa suhtautumista tähän hetkeen – olemassaolevan sallimista.
Tuhansia vuosia vanhasta itämaisesta meditaatioperinteestä länsimaisittain sovellettu Mindfulness kehittää tarkkaavaisuutta ja tukee tunteiden hallinnassa. Mindfulnessia hyödynnetään mielenrauhan saavuttamisessa, keskittymisessä, luovuudessa ja ongelmanratkaisussa, sekä muistin, oppimiskyvyn, itsetunnon ja sosiaalisten taitojen parantamisessa. Harjoittelemalla tietoisuustaitoja opimme olemaan vankemmin läsnä arjessa, ottamaan elämästämme aidosti vastuun ja elämään syvimpien arvojemme mukaisesti.

Lukuisten tutkimusten mukaan Mindfulnessilla on useita positiivisia vaikutuksia myös fyysiseen terveyteen. Sen on todettu muun muassa parantavan immuniteettisujoaa, tasapainottavan autonomista hermostoamme, alentavan stressiä, vähentävän kipuja ja lievittävän ahdistusta.

Mindfulness-filosofia on mukana kaikessa valmennus- ja terapiatyössämme. Löydät meidät Terapeutit-sivulta.

 

- teksti, valmentaja Sanna-Maria Rantanen -

 

www.lyhytterapia.com

Yhteystiedot

Puh. 041 - 728 5436
Email info@lyhytterapia.com

 

Ota yhteyttä

Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on kysyttävää palveluistamme, tai haluat tehdä ajanvarauksen asiakaspalvelun kautta.

Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse arkisin klo 11.00 - 17.00, numerossa 041 728 5436.

Sähköposteitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Halutessasi voit ottaa meihin yhteyttä myös alla olevan lomakkeen kautta.

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com